En hyggelig aften ude

Jeg holder virkelig af at komme lidt ud af hjemmet og opleve noget nyt. Det kan være en ny restaurant, en koncertoplevelse eller noget helt tredje. Mulighederne er mange, men det er noget, som jeg prioriterer at gøre flere gange om måneden. Det er en god måde at få set sine veninder og venner på samtidig med, at omgivelserne ikke bare er de vante hjemme i hyggekrogen. I sidste måned brugte min veninde og jeg en helt almindelig fredag aften ude i Aarhus by, hvor vi både fik smagt og oplevet noget nyt. Det var nemlig startskuddet til Aarhus festuge, og det ville vi ikke gå glip af.

Skattejagt

Som noget nyt (eller jeg har ikke hørt om det før) kunne vi gå på skattejagt gennem Aarhus midtby. Det var supersjovt og tog lige over en time at gå de godt 5,5 kilometer. Det var en supersjov måde at bruge eftermiddagen på, og så kostede det kun 75 kroner. De sagde, at det kommer igen næste år, så jeg vil ikke afsløre for meget. Men vi skulle finde skjulte skatte i byens dekorationer, hvor vi så smilets by på en sjov og anderledes måde. Det var også en god anledning til at få snakket og hygget på en ny måde, end man lige plejer.

Smuk kunst

Inden vi gik ned for at få noget mad, besluttede vi os for at gå forbi den såkaldte lysfest. Det var et kunstværk af Søren Lynsø Knudsen kaldet Loop, og det var simpelthen så fint i den begyndende skumring. Der var stor forskel på at stå langt fra og tæt på konstellationen, og det var en helt unik oplevelse. Den fine installation, der både har lys og lyd er vist lånt af København, så den skal nok tilbage igen, desværre.

Spisning

Vi var egentlig ikke så sultne, da vi havde spist en sen frokost hjemmefra, så vi var klar til skattejagten. Vi besluttede os derfor for at få en lille forret og en dessert, da det lige var, hvad vi kunne klemme ned. Højdepunktet i spisningen var dog slet ikke maden, men i stedet en delikat og sød dessertvin, som ovenikøbet var dansk. Jeg tog et billede af den på min venindes telefon, så jeg kan desværre ikke lægge den op her. Men det var en vin, der hed noget i retningen af dons vin. Den var helt perfekt og dejligt sødlig uden at være kvalm. Det var lige prikken over i’et på en rigtig god aften.