Min økonomi som studerende

Jeg er godt klar over, at det er et ret usexet emne at bringe på banen, men det er noget, der er aktuelt for mange – i særdeleshed lige nu med de høje varme- og elpriser. Derfor ville jeg lave et lille skriv om, hvad jeg har gjort for at spare mest muligt på pengene. For mig er det nemlig vigtigt ikke helt at afskrive min livsstil men i stedet gå mere på kompromis. Som I ved, så går jeg i høj grad ind for genbrug, og derfor køber jeg så vidt muligt ikke nyt tøj og interiør. Det betyder, at jeg allerede sparer en del penge på den post. Dog har jeg herunder samlet nogle sparetips, som jeg selv har benyttet mig af de seneste måneder

Slukke for stikkontakten

Vi får det hele tiden at vide. Husk at slukke kontakten, når du er færdig med at bruge det. Men er du klar over, hvor mange elementer, der faktisk stadig suger strøm, selvom de er slukkede på enheden, men stadig er tilsluttet strøm. Tv’et lyser for eksempelvis stadig rødt. Men der er også flere af de ting, vi bruger i dagligdagen, som ikke er så tydelige som Tv’et. Så i al sin enkelthed går det egentlig bare ud på at få lukket ned for alt. Har du et fint mobilabonnement med data? Så sluk også internettet, når du ikke bruger det. Der er virkelig mange penge at hente i den henseende.

Væk fra fitnesscentret

Jeg har også opsagt mit fordyrende fitnessabonnement. Det er måske ikke for altid, men lige nu kan jeg ikke finde pengene i mit budget til at sætte af til at gå i et fitnesscenter. I stedet har jeg valgt at købe en smule udstyr hjem til som en træningsmåtte, lidt håndvægte og nogle elastikker. Jeg kunne desværre ikke finde noget i genbrugsbutikkerne og heller ikke noget brugt nær mig. Derfor satte jeg mig for at finde et godt, dansk firma, der lavede kvalitetsprodukter. På den måde får jeg det bedste af det bedste, og bruger mine få sparepenge optimalt. Mærket hedder KINETIK, så besøg hjemmesiden her.

Bruge mere tid ude

Så er jeg begyndt at bruge mere tid ude af min lejlighed. Ikke nødvendigvis udenfor, men i stedet ude på biblioteker, gratis museer og lignende. På den måde sparer jeg på el- og varmeregningen, fordi jeg ikke i samme omfang er hjemme. Det er supersmart, og så er det en rigtig god undskyldning for at komme ud at læse, så man ikke bare sidder fast derhjemme.